Konu
:
Küflü Peynirli Ve Taze Otlu Fırında Patates
Yalnız Mesajı Göster
Küflü Peynirli Ve Taze Otlu Fırında Patates
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Küflü Peynirli Ve Taze Otlu Fırında Patates
500 gr taze patates
200 gr Konya küflü peynir
250 gr mantar
100 gr taze lor peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
¼ su bardağı kabuksuz badem
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı maydanoz
3 yemek kaşığı taze kekik
3 tatlı kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı taze soğan sapı
Tuz
Karabiber
75 gr tereyağı (küp doğranmış)
Küflü peynirli ve taze otlu fırında patates :
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Fırın tepsisini yağlayın
Taze patatesleri ortadan ikiye kesin
İçlerini kaşıkla hafifçe çıkarıp yerlerine tuz serpin
Yağı tavada ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun
Küçük kesilmiş mantarı ekleyip yüksek ateşte 3 dakika soteleyin
Ocaktan alın
Badem, sarımsak, limon suyu, maydanoz, kekik, biberiye, kıyılmış taze soğan, tuz, biber ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın
Soğanlı karışıma ilave edin
Ezilmiş küflü peynir ve taze lor peyniri ekleyip karıştırın
Hazırladığınız bu karışımı patateslerin içlerine doldurun
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul