Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kereviz Rulo

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kereviz Rulo





500 gr kereviz
Yarım limonun suyu
500 gr ıspanak
15 gr tereyağı
1 kahve fincanı krema
4 yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Karabiber
Muskat
1 su bardağı ufalanmış beyazpeynir
1 su bardağı süzme yoğurt

Peynirli kereviz rulo:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Ispanaklı karışım için, ıspanakları bol suyla yıkayıp kıyın Tereyağını bir tavada eritip ıspanakları kavurun Ocaktan alın Bir kapta yumurta sarılarını, krema, karabiber ve muskatı iyice çırpıp ıspanaklı karışıma yedirin

Yumurta aklarını mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpın Ispanaklı karışıma azar azar ilave ederek tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Ispanaklı karışımı yağlı kağıdın üzerine eşit oranda yayın Bir spatulayla üstünü düzleştirin Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin Ocaktan alıp ayrı bir yağlı kağıdın üzerine aktarın ve rulo şeklinde sarın

Kerevizli karışım için, kerevizlerin kabuklarını soyup rendeleyin Kararmaması için limon suyunu ilave edin Beyazpeynir, süzme yoğurt ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın Ispanaklı ruloyu yağlı kağıttan özenle çıkarın ve kerevizli karışımı içine yayın Tekrar bir rulo şeklinde sarın Düz bir servis tabağına alıp hemen ya da buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla