Yalnız Mesajı Göster

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma





2 kemer patlıcan
2 kahve fincanı galeta unu
2 yumurta
100 gr süzme yoğurt
2 közlenmiş kırmızıbiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Süslemek için
Taze soğan

Süzme yoğurtlu patlıcan sarma:
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın Başka bir kasede yumurtaları çırpın Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla