Konu
:
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma
2 kemer patlıcan
2 kahve fincanı galeta unu
2 yumurta
100 gr süzme yoğurt
2 közlenmiş kırmızıbiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Süslemek için
Taze soğan
Süzme yoğurtlu patlıcan sarma:
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin
Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın
Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın
Başka bir kasede yumurtaları çırpın
Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın
Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın
Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın
Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul