Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Borani

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Borani





Yarım kg mantar
Yarım limon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Mantarlı borani:
Mantarları yıkayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin Süzgece alıp suyunu süzün İnce ince dilimleyin

Tavada sıvıyağı kızdırıp mantarları kavurun Tuz ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin Mantarları süzgece alıp yağını süzdürün Süzme yoğurdu derin bir kaba alıp biraz çırpın Mantarları ekleyip karıştırın

Başka bir tavada tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin Yoğurtlu mantarın üzerine naneli sıcak tereyağını gezdirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla