Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kızartma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kızartma





4 kemer patlıcan
1 yemek kaşığı un
2 domates
1 soğan
2 çarliston biber
1 çay kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Domates sos

Patlıcan kızartma:
Kemer patlıcanları alacalı bir şekilde soyup halka şeklinde doğrayın Üzerine tuz serperek 10 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirerek kurulayın Kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın

İnce doğranmış soğanı, biberi, domatesi ve salçayı tavada az yağ ile kavurun Tuz ve karabiber ile tatlandırın Patlıcanları servis tabağına alın Üzerine isteğe göre yoğurt ve domates sosu gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla