Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasulye Kızartması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasulye Kızartması





450 gr taze fasulye
1 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Taze fasulye kızartması:
Fasulyeleri kaynar tuzlu suya atıp 3 dakika haşlayın Kevgirle alıp buzlu su dolu kaba aktarın Soğuyunca kağıt havlu ile kurulayın

Un, su, yumurta, kabartma tozu, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın Fasulyeleri karışıma bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla