Yalnız Mesajı Göster

Kuşkonmaz Tempura

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmaz Tempura





50 gr un
1 tatlı kaşığı mısır unu
100 ml soda
500 gr kuşkonmaz
Tuz

Kızartmak için
Ayçiceği yağı

Dip sos için
1 salçalık biber
2 yemek kaşığı sirke
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 tatlı kıyılmış taze kişniş

Kuşkonmaz tempura:
Sos için, kırmızı biberi çok küçük doğrayıp diğer malzemelere ilave edip karıştırın

Kuşkonmazları kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın Un, mısır unu, tuz ve sodayı bir kasede çırpın Yağı tavada kızdırın Kuşkonmazları önce una, sonra hamur karışımına bulayıp kızgın yağda kızartın Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla