Konu
:
Etli Kereviz Kroket
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kereviz Kroket
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kereviz Kroket
2 kereviz
5 patates
200 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı un
Kızartmak için
sıvı yağ
Tuz
Pane için
1 kase galeta unu
2 yumurta
Etli kereviz kroket:
Kerevizleri soyup doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin
Patatesleri soyup doğrayın
Süzülmüş kereviz ve patatesi yumuşayana kadar haşlayıp süzün
Çatalla ezin
Sıvı yağı tavada ısıtıp eti suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin
Yumurta sarıları, un, mısır unu, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın
Eti ilave edip harmanlayın
Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın
Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul