Yalnız Mesajı Göster

Etli Kereviz Kroket

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kereviz Kroket





2 kereviz
5 patates
200 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı un

Kızartmak için
sıvı yağ
Tuz

Pane için
1 kase galeta unu
2 yumurta

Etli kereviz kroket:
Kerevizleri soyup doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin Patatesleri soyup doğrayın Süzülmüş kereviz ve patatesi yumuşayana kadar haşlayıp süzün Çatalla ezin

Sıvı yağı tavada ısıtıp eti suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin Yumurta sarıları, un, mısır unu, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın Eti ilave edip harmanlayın Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla