Konu
:
Patatesli Şakşuka
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Şakşuka
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Şakşuka
5 patlıcan
5 patates
1 dolmalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
1 sivribiber
Kızartmak için
ayçiçeği yağı
Tuz
Sos için
6 domates
4 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Patatesli şakşuka:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın
Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletin
Süzüp kağıt havlu ile kurulayın
Biberleri temizleyip eşit büyüklükte şeritlere kesin
Patatesleri soyup ince halkalar şeklinde dilimleyin ve kenarlarını tırtıllı kalıpla kesin
Domates sosu için,domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp domatesi soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Süzme yoğurdu bir kaç kaşık su ile sulandırın ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın
Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp patatesleri kızartın
Sırasıyla patlıcanları ve biberleri kızartın
Süzülmeleri için kağıt havlu üzerine alın
Patatesleri servis tabağına dizin
Üzerine patlıcan ve biberleri yerleştirin
Ortasına sosun üçte ikisini döküp üzerine yoğurdu ilave edin
Kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul