Konu
:
Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma
4 uzun ve ince patlıcan
24 çemensiz pastırma dilimi
2 su bardağı küp doğranmış dil peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
6 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
1 su bardağı un
Kızartmak için
ayçiçeği yağı
Tuz
karabiber
Fırında pastırmalı patlıcan sarma :
Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına dilimleyin
Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin
Süzüp kağıt havlu ile kurulayın
Unu geniş bir tabağa dökün
Yumurtaları çukur bir tabakta hafif çırpın
Patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya bulayın
Ayçiçeğiyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün
Domatesleri soyup küçük doğrayın
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin
Domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 10 dakika pişirin
Domatesli sosu fırın tepsisine dökün
Patlıcan dilimlerinin üzerlerine birer pastırma dilimi yerleştirip peyniri paylaştırın ve sıkı bir rulo şeklinde sarın
Rulo patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin
Üzerine kaşar peyniri serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyene kadar pişirin
Fırından alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul