Konu
:
Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan
4 uzun ve ince patlıcan
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 soğan
3 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı sıcak su
2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için
ayçiçeğiyağı
Tuz
Nohutlu ve köfteli patlıcan :
Patlıcanların uç kısmını kesip çatalın ucuyla yer yer delin
Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin
Süzüp kağıt havlu ile kurulayın
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Patlıcanları ilave edip çevirerek kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç kısımlarını çıkarın
Ekmek içini ıslatıp ufalayın
Soğanları soyup rendeleyin
Kıymayı çukur bir kaba alın
Ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun
Köfte hamurundan misket iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Köfteleri patlıcanları kızarttığınız yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Domatesleri soyup rendeleyin
Domates, sıcak su ve biber salçasını bir tencereye alıp soteleyin
Nohut ve bir tutam tuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
Domatesli nohudu patlıcanların içine paylaştırın
Köfte ve mısırı ilave edip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul