Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan





4 uzun ve ince patlıcan
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 soğan
3 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı sıcak su
2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için
ayçiçeğiyağı
Tuz

Nohutlu ve köfteli patlıcan :
Patlıcanların uç kısmını kesip çatalın ucuyla yer yer delin Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin Süzüp kağıt havlu ile kurulayın Ayçiçeği yağını tavada ısıtın

Patlıcanları ilave edip çevirerek kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç kısımlarını çıkarın

Ekmek içini ıslatıp ufalayın Soğanları soyup rendeleyin Kıymayı çukur bir kaba alın Ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun Köfte hamurundan misket iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Köfteleri patlıcanları kızarttığınız yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün

Domatesleri soyup rendeleyin Domates, sıcak su ve biber salçasını bir tencereye alıp soteleyin Nohut ve bir tutam tuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin

Domatesli nohudu patlıcanların içine paylaştırın Köfte ve mısırı ilave edip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla