Konu
:
Evde Yayık Ayranı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Yayık Ayranı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Yayık Ayranı
Malzemeler:
1 kg
yoğurt
Mümkünse hazır değil ev yapımı ya da köy yoğurdu
1 su bardağı süt
Yine mümkünse pastörize değil, taze sağılmış ve kaynatılmış süt
2 çay kaşığı tulum (deri peyniri)
1 lt
su
Tuzu nerede demeyin
Asla tuz yok!
Kalaylanmış bakır tencere
Mümkünse büyük olsun
Bakır tencereniz yoksa çelik tencere de işinizi görür
Yapılışı:
[*]
Yoğurdu tencerede mikser yardımı ile 5 dk
çırpın
Peyniri ilave edip 2 dk
daha çırpın
[*]
Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz
[*]
Kısık ateşte karıştırarak bir kaç dk
ısıtıyoruz
[*]
Serçe parmağınızı karışıma sokun 7 sn
dayanıyorsanız hazır demektir
[*]
Ocaktan aldığımız tencereye süt ve suyu ilave edip 5 dk
daha çırpıyoruz
[*]
Arzuya göre fazladan su ilave edebilirsiniz
[*]
Köpürmeye başlayan ayranımız sizce hazır değil mi? Hayır! Daha bitmedi
[*]
Tencerenin ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz
[*]
Tekrar mikser yardımı ile 10 dk çırpıyoruz
[*]
Bu arada süt gerçekten doğal ve yağlı ise üzerinde sarı sarı yağ birikecektir
[*]
Biriken bu yağları süzgeç yardımıyka bir tabağa alın
Kahvaltıda lazım olur
[*]
Ayranınız yoktur belki, ama size ellerimle sunarak afiyet olsun diyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul