Konu
:
Erik Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erik Şurubu Tarifi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Şurubu Tarifi
Malzemeler
yarım kilo sarılı kırmızılı erik
1,5 su bardağı toz şeker
1 litre soğuk su
2-3 adet limon tuzu
Hazırlanışı
Hazır mevsimi gelmişken erik şurubu bu sıcak aylarda ne iyi gider buz gibi… Marketten veya pazardan alınan eriklerimiz sarılı kırmızılı alacalı hiç farketmez sadece yeşil erik olmasında…
Bir gün önceden eriklerimizi alalım ve ister çekirdeklerini içinden çıkarın ister çıkarmayın ben çıkarmadan yaptım bir gece poşete koyup buzlukta beklettim ertesi gün kaynatmak için orta boy bir tencereye erikleri ve şekerimi boşalttım üzerine suyumu döktüm ve kaynamadan önce limon tuzlarımı da attım
hepsini karışırarak şekerimide erittim ve eriğin suyu yavaş yavaş çok açık bir pembe rengi daha sonra sarımtırak bir renk halini alınca şurubumuz olmuştur demektir soguyunca servis yapalım isteyen içine buz atabilir
ama kendi soğuyup kendi serinliğinde içilmesi daha makbuldur
daha sonra surahileri veya bardaklara döküp isteyen eriklerinide boşaltıp bardaklarında veya sürahilerinde servis edebilirler…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul