Konu
:
Şalgam Suyu (Ev Yapımı)
Yalnız Mesajı Göster
Şalgam Suyu (Ev Yapımı)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şalgam Suyu (Ev Yapımı)
Malzemeler
1 Adet Büyük Boy Şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 Adet Büyük Boy Pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg
Siyah Havuç
1,5 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz
Hazırlanışı
Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi
Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyor
İşte sizler için katkısız,ölçülü ve gönül rahatlıyla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı )
Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur
Ağzı sıkıca kapatılır
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor
Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak
Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı
Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz )
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul