Yalnız Mesajı Göster

Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı



Çerkezlerin ozellikle kahvaltıda,domates,peynir ve cay ile cok sevdikleri yiyeceklerden biriŞelame



Malzeme listesi


hamur için:

3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)

iç malzemeleri:
200 gr beyaz peynir
bir miktar doğranmış maydanoz

farklı iç malzemesi icin öneri:

5-6 patates, haşlanıp ezilmiş
1 tatlı kaşığı nane
tuz
karabiber

kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı

hazırlanması:

1 hamur için gereken malzemeleri karıştırın (suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun) unlanmış bir tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın her bir parçayı merdane kalınlığında rulo haline getirin ruloları iki parmak genişliğinde parçalara kesin
2 kestiğiniz parçalara elinizle hafifçe bastırın bunları una bulayın una bulanmış parçaları merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açın
3 açtığınız hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun kenarlarına sıkıca bastırarak ay şeklinde kapatın (isterseniz ruletle de kesebilirsiniz) tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin (birbirlerine yapışmasınlar)
4 hamurları kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıp sıcak servis yapın
not: hamurlardan bazılarını iç koymadan açıp ortalarına delik açarak da (hava kabarcığı olmasın diye) kızartılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla