Konu
:
Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı
Çerkezlerin ozellikle kahvaltıda,domates,peynir ve cay ile cok sevdikleri yiyeceklerden biri
Şelame
Malzeme listesi
hamur için:
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)
iç malzemeleri:
200 gr beyaz peynir
bir miktar doğranmış maydanoz
farklı iç malzemesi icin öneri:
5-6 patates, haşlanıp ezilmiş
1 tatlı kaşığı nane
tuz
karabiber
kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı
hazırlanması:
1
hamur için gereken malzemeleri karıştırın
(suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun
) unlanmış bir tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın
her bir parçayı merdane kalınlığında rulo haline getirin
ruloları iki parmak genişliğinde parçalara kesin
2
kestiğiniz parçalara elinizle hafifçe bastırın
bunları una bulayın
una bulanmış parçaları merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açın
3
açtığınız hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun
kenarlarına sıkıca bastırarak ay şeklinde
kapatın
(isterseniz ruletle de kesebilirsiniz
) tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin
(birbirlerine yapışmasınlar)
4
hamurları kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıp sıcak servis yapın
not: hamurlardan bazılarını iç koymadan açıp ortalarına delik açarak da (hava kabarcığı olmasın diye) kızartılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul