Konu
:
Afyon’Un Unutulmuş Razaman Lezzeti
Yalnız Mesajı Göster
Afyon’Un Unutulmuş Razaman Lezzeti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon’Un Unutulmuş Razaman Lezzeti
Afyon yöresine ait olan ve hala pişiriliyor olsa da eski popülerliğini bir türlü kazanamayan yemeklerden biri de Zülbiye Yemeği
İsminin kökenini bilemediğimiz bu özel lezzetin epey zahmetli, zahmetin de ötesinde hüner gerektirdiğini söylemeye gerek var mı?
Zülbiye yemeği tam anlamıyla bir et yemeği
Pişirmek içinse sabır gerekiyor olsa gerek çünkü pek çok aşaması var
Yemeğin ilk aşamasında dana etleri limon suyu, karabiber, maydanoz ve zeytinyağından oluşan bir sosun içerisinde en az 3 saat bekletiliyor
Terbiye edilen etler kısık ateşte uzun bir süre pişirildikten sonra toprak kaplara alınıyor
Üzerlerine bütün arpacık soğan ilave ediliyor ve soğanların üstüne çıkacak kadar et suyuyla birlikte, ağzı kapatılarak fırına veriliyor
Pişirmesi ne kadar zahmetliyse, yemesi de bir o kadar lezzetli görünmüyor mu? Günümüzde popülerliğini yitirmiş olsa Zülbiye Yemeği uzun bir dönem Afyon’da Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelmiş
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul