Konu
:
Çalkama
Yalnız Mesajı Göster
Çalkama
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çalkama
Çalkama
Çalkama tarifi
için Malzemeler :
1 kg gelincik otu
2 avuç ısırgan otu
4-5 adet tazesoğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet kurusoğan
3 su bardağı un
2,5-3 su bardağı su
Yarım limon suyu
tuz
Karabiber
Çalkama
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle gelincik ve ısırgan otlarını iyice yıkayıp temizliyoruz
Doğrayıp genişçe bir kaba alıyoruz
Kuru soğanı rendeleyip ,taze soğanları ince kıyıp otlara karıştırıyoruz
Tuz ve karabiberi de ilave ederek elimizle karıştırıp soğan lezzetinin ot ile bütünleşmesi için biraz sıkıp ovuyoruz
Ayrı bir derin kapta un ,su ve limon suyunu iyice karıştırarak pürüzsüz ve tahin kıvamında bir karışım elde ediyoruz
Bu işlem için mikser kullanabilirsiniz
Karışımın kıvamı tahin kıvamında olmalı ,bardağınızın ölçüsüne göre su miktarını bu doğrultuda ayarlayın
Ben fırın tepsisinin dibine yapışabilme ihtimaline karşı yağlı kağıt serdim
Sonuç mükemmel oldu
Tepsinin dibini kaplayacak şekilde az miktarda unlu karışımdan fırın tepsisine döktükten sonra ,unlu karışımın tamamını ve zeytin yağının yarısını otlarla karıştırıyoruz
Ve hepsini fırın tepsisine döküyoruz
Son olarak kalan zeytin yağını da üzerine gezdirdikten sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek 40-50 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz
7-8 dakika beklettikten sonra kesip dilimleyerek ayran ya da çay ile servis yapıyoruz
dır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul