Yalnız Mesajı Göster

Gubata Patatesli Börek Çerkez Yemeğı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gubata Patatesli Börek Çerkez Yemeğı



Gubate hamuru için gerekli malzemeler;
1 paket yaş maya
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz

Hamurun katlarına sürmek için 250 gram tereyağı

İç harcı için;
1 kg haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates
1 adet orta büyüklükte kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı;
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir
Bir tavada sıvı yağ, pul biber ve yemeklik doğranmış kuru soğan kavurulur
Daha sonra bu karışım patates püresi ile karıştırılarak iç harç malzemesi oluşturulur

Ilık su, yaş maya, un ve tuz karışımı ile yumuşak bir hamur elde edilir ve bu hamur 5 bezeye ayrılır
Her bir bezeden ince birer yufka açılır
Yufkaların üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür
Yağlanmış yufkalar üçe bölünür ve her bir parça her iki yandan kıvrılarak rulo hale getirilir
Böylece elde edilen 15 bezenin her biri yeniden açılır
Bir yemek tabağı büyüklüğünde açılan her bir beze önce yeniden yağlanır, ardından da içine 2 yemek kaşığı iç harç malzemesinden konur
Hazırlanan gubatenin iki yanı pide kapatır gibi birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırında pişirilir



http://minemutfaktablogcucom/gubati_3238736html

Alıntı Yaparak Cevapla