Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Yuvarlama Gaziantep Mutfağı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Yuvarlama Gaziantep Mutfağı



Yoğurtlu Yuvarlama

Malzeme
500 gr pirinç
300 gr yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş un
Yeteri kadar su
Yağ, nane, tuz, karabiber

Tarifi
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur Soğan ince ince doğranır Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm uzunluğunda bir çubuk haline getirilir Sonra 05 cm uzunluğunda minik parçalara bölünürBu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir

Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülürYemek servise hazırdır

[/COLOR]

Alıntı Yaparak Cevapla