Konu
:
Yoğurtlu Yuvarlama Gaziantep Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Yuvarlama Gaziantep Mutfağı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Yuvarlama Gaziantep Mutfağı
Yoğurtlu Yuvarlama
Malzeme
500 gr
pirinç
300 gr
yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr
kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş
un
Yeteri kadar su
Yağ, nane, tuz, karabiber
Tarifi
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur
Soğan ince ince doğranır
Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir
Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür
Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm
uzunluğunda bir çubuk haline getirilir
Sonra 0
5 cm
uzunluğunda minik parçalara bölünür
Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir
Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır
Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur
Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır
Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir
Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur
Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır
Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür
Yemek servise hazırdır
[/COLOR]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul