Konu: Bici Bici...
Yalnız Mesajı Göster

Bici Bici...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bici Bici...





Adana'ya özgü bir tatlı olduğu söylense de Bursa 'da da oldukça meşhurdur bıcı bıcı yada diğer isimleriyle buzlu muhallebi veya su muhallebisiHatta Bursa muhallebisi diye bile anılırNişastadan elde edilen bıcı bıcı muhallebisi şerbet ile soğuk servis edilir Genellikle yaz günlerinde tercih edilen oldukça hafif yapılı bir tatlıdır su muhallebisi
Bıcı Bıcı muhallebisinin şerbetinde kırmızı gıda boyası kullanılır( Kırmızı renk veren hehangi bir meyveli içecek tozuyla da şerbet hazırlanabilir örneğin vişneli içecek tozu)
Pudra şekeri yerine normal kristal toz şekeri havanda döverek yada olduğu gibi de kullanabiliirsinizMalum pudra şekeri bembeyaz ve un gibi olurBeyazlatılmamış kristal toz şeker çok daha sağlıklıdır
Meyve ile de servis yapılabilir
Muhallebinin yapımında tercihe göre süt de kullanılabilir


Malzemeler
1 Çay Bardağı Nişasta
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Gülsuyu
Gıda Boyası
Buz

Yapılışı
MUHALLEBİSİ
Su nişasta şeker karışımını koyu kıvamda muhallebi elde edilinceye kadar karıştırarak pişirin
Muhallebi iyice koyulunca genişçe bir tepsiye 1 15 cm kalınlığında olcak şekilde sıcak sıcak dökün
Biraz ılındıktan sonra dolaba koyun ve iyice sertleşene kadar soğutun
Sertleşen muhallebiyi küçük kareler şeklinde kesin

ŞERBETİ
Tencereye isteğinize göre şeker ve su koyarak karıştırın
Ardından çay kaşığının ucuyla gıda boyasını ekleyin ve isterseniz şerbete bir miktar da gülsüyu ekleyin ve karışımı kaynatın
Şerbeti ıldıktan sonra buzdolabında soğutun

SERVİS
Orta boy bir kaseye kareler halinde kesilmiş muhallebiden bir miktar alın,üzerine soğuk şerbetten dökün ve isterseniz buz da rendeleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla