Konu
:
Hacapuri (Ordu)...
Yalnız Mesajı Göster
Hacapuri (Ordu)...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hacapuri (Ordu)...
MALZEMELER
3 adet büyük boy soğan
Lor peyniri
Kaşar peynir
Fındık yağı
Hamuru için
Un
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket maya
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
YAPILIŞI
1 cezve süt orta ocak ateşinde kaynatılır
Kaynadıktan sonra bir kaba konularak üzerine 1 bardak soğuk süt eklenir
İçerisine 1 paket maya ilave edildikten sonra 1 bardak zeytinyağı ilave edilir
Un konulurken 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığının ucu ile şeker konulur
Harç karıştırılırken alabildiği kadar un ilave edilir
Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olmalıdır
5 adet yumurta orta ocak ateşinde su ile haşlanmaya bırakılır
Yumurtanın kıvamı katı(rafadan)olması gerekmektedir
Bu işlem hazır ekmek hamuru ile de yapılabilir
Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir
3 adet büyük boy kuru soğan soyulup temizlendikten sonra yarım ay şeklinde doğranır
Soğanlar 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek el ile yoğrulur
Yumurtalar soyularak yuvarlar olarak kesilir
Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır
Tuzla ovulan soğanların suyu sıkılır
Biraz kaşar biraz da lor peyniri rendeleyerek soğanlar ile karıştırılır
Peynirli soğanlara göz kararı çörekotu karıştırılarak el ile yoğrulur
Dinlendirilen hamur ikiye bölünerek fırın tepsisine yayılır
Hemen üzerine soğanlı harç ve kesilmiş yumurtalar da yayılarak eklenir
Hamurun üzeri kalan hamur ile kapatılır
Üzerine 1 adet yumurta akının içerisine 1 yemek kaşığı kadar fındık yağı eklenerek böreğin üzerine sürülür
Ardından üzeri çörek otu ile süslenerek fırına verilerek pişirilir
Fırın 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul