Yalnız Mesajı Göster

Alaca Pilav...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alaca Pilav...



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Nohut1/2su bardağı
85

Nohut yıkanır,akşamdan 1su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su daha ilave edilerek basınçlı tencerede haşlanıryada tavuk ile birlikte haşlanabilirTavuk suyu kaynatılırBulgur,pirintuz ve nohut ilave edilirÖnce orta ,sonra hafif ateşte pişirilirPirinç ve bulgur suyunun çekip göz olunca ocak kapatılırYağ eritilerek pilavın üzerine dökülür,peçete örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika demlendirilirÜzerine karabiber ekilerek servis yapılır

Tavuk suyu3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur1 su bardağı
160
Pirinç1 su bardağı
180
Tuz2 tatlı kaşığı
12
Tereyağı(erimiş)8 yemek kaşığı
80
Karabiber1 tatlı kaşığı
2

NOT
Porsiyon Adeti : 6

Tarif,Aydın yöresinden alınmıştırYörede ,özel günlerde(anma,ölüm,yıl dönümü,adakvb)pişirilip ,yufka ekmeği içine bir miktar pilav,üzerine bir parça tavuk eti konup bohça gibi sarılarak komşulara dağıtılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla