07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alaca Pilav...
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Nohut1/2su bardağı
85
Nohut yıkanır,akşamdan 1su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su daha ilave edilerek basınçlı tencerede haşlanır yada tavuk ile birlikte haşlanabilir Tavuk suyu kaynatılır Bulgur,pirin tuz ve nohut ilave edilir Önce orta ,sonra hafif ateşte pişirilir Pirinç ve bulgur suyunun çekip göz olunca ocak kapatılır Yağ eritilerek pilavın üzerine dökülür ,peçete örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika demlendirilir Üzerine karabiber ekilerek servis yapılır
Tavuk suyu3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur1 su bardağı
160
Pirinç1 su bardağı
180
Tuz2 tatlı kaşığı
12
Tereyağı(erimiş)8 yemek kaşığı
80
Karabiber1 tatlı kaşığı
2
NOT
Porsiyon Adeti : 6
Tarif,Aydın yöresinden alınmıştır Yörede ,özel günlerde(anma,ölüm,yıl dönümü,adak v b)pişirilip ,yufka ekmeği içine bir miktar pilav,üzerine bir parça tavuk eti konup bohça gibi sarılarak komşulara dağıtılmaktadır
|
|
|