Konu
:
Domates Şilesi
Yalnız Mesajı Göster
Domates Şilesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Şilesi
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Domates 4 orta boy
500
Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır
Bir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülür
Kaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir
(biraz sulu olması gerekir)
Bekletmeden servis yapılarak tüketilir
Tereyağı yada margarin(erimiş) 8 yemek kaşığı
80
Su 7 su bardağı
1400
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Porsiyon Adeti : 8
Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır
"Şile Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav"oalrak tanımlanmıştır
Ispanaklı,lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardır
Bulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul