Yalnız Mesajı Göster

Domates Şilesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Şilesi



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Domates 4 orta boy
500

Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve küçük küçük doğranırBir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülürKaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir(biraz sulu olması gerekir)Bekletmeden servis yapılarak tüketilir

Tereyağı yada margarin(erimiş) 8 yemek kaşığı
80
Su 7 su bardağı
1400
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Tuz 2 tatlı kaşığı
12

NOT
Porsiyon Adeti : 8

Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır"Şile Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav"oalrak tanımlanmıştırIspanaklı,lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardırBulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla