Konu
:
Trabzon Usulü Kuymak
Yalnız Mesajı Göster
Trabzon Usulü Kuymak
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Trabzon Usulü Kuymak
Kuymak
Malzemeler:
2 su bardağı su
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
125 gr tereyağı
Tarif:
Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin
Peynirini katın
Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin
Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın
Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin
Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin
Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir
Sıcak sıcak servis yapın
Yemekçinin notu:
Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz
Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz
Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin
Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın
Not:
Bende biraz önce ilk defa tadına baktım tadı çok güzeldi paylaşmak istedim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul