Yalnız Mesajı Göster

Trabzon Usulü Kuymak

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Trabzon Usulü Kuymak





Kuymak

Malzemeler:

2 su bardağı su

1 çay bardağı mısır unu

1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

125 gr tereyağı

Tarif:

Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin Peynirini katın Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir Sıcak sıcak servis yapın

Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz


Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın



Not: Bende biraz önce ilk defa tadına baktım tadı çok güzeldi paylaşmak istedim

Alıntı Yaparak Cevapla