Yalnız Mesajı Göster

Tepsi Kebabı (Urfa)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Kebabı (Urfa)




Malzemeler;
  • 3 Patlıcan
  • 400 Gr yağlı kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 Domates
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Yeşil Biber
  • ( patlıcan ve et kğ'mı isteğe göre az yada çok olabilir)
Hazırlanışı;
  • Patlıcanlara 2 parmak genişliğinde kesikler atıyoruz Kuyruk yağını robota vuruyoruz Kıymayı karıştırma kabının içine alıyoruz
  • Kuyrukyağı, tuz ve karabiberi katıp yoğuruyoruz Kıymadan parçalar kopartıp patlıcanın aralarına dolduruyoruz Domateslere de kesikler atıp aralarını dolduruyoruz
  • Fırın tepsisine diziyoruz Kırmızı biber ve yeşil biberi de kalın bir şekilde doğrayıp kebapların üzerine koyuyoruz Üzerine zeytinyağı döküyoruz Biraz su koyuyoruz
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz


lavaş ekmeğe dürü yapıp yiyebilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla