Konu
:
Etli Ekmek Kastamonu Yöresi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ekmek Kastamonu Yöresi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ekmek Kastamonu Yöresi
Etli ekmek
Etli ekmek
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
Hamur malzemesi:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
Tuz
İç malzemesi:
Orta yağlı dana kıyma
3 soğan
Yarım çay bardağı su
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına alın
Tuz ekleyip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp suyu ekleyin
Unu ortaya doğru alarak kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur yoğurun
* İç malzeme için; soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Kıymayı bir kaba alın
Soğan, tuz, kimyon, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın
* Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın
Bezeleri unlayıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın
Yarısına hazırladığınız iç malzemeden yayın
Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını hafifçe bastırın
Kızdırılmış sac üzerinde (veya yağsız teflon tavada) pişirin
Her iki tarafını yağlayıp sıcak olarak servis yapın
Etli ekmek, Kastamonu'ya ait bir yöre yemeğidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul