Yalnız Mesajı Göster

Çortu Toplaması...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çortu Toplaması...



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Malatya Köftelik Bulgur2 su bardağı
320
Tuz1/2 tatlı kaşığı
3
Su2 su bardağı
400
Un1/2 su bardağı
55
Lahana Turşusu-
500
Soğan1 orta boy
70
Margarin(erimiş)2/3 su bardağı
130
Kımızı biber1 tatlı kaşığı
2



Bulgur ve tuz geniş bir kaba konur ve 2 su bardağı sıcak su dökülerek üzeri kapatırılırBulgur kabarınca üzerine un ilave edilerek iyice yoğrulurCeviz büyüklüğünde parçalar alınarak iki avuz arasına yuvarlak şekil verilir,daha sonra yassıtılırTurşu suyu,su ilavesiyle 6 su bardağına tamamlanır ve lahana turşusu ile birlikte tencereye konarak kaynatılırTurşu kaynayınca hazırlana köfteler ilave edilerek 5 dakika sonra yavaşca karıştırılır,kaynadıktan sonra tencerenin kapağı açılırHafif ateşte 8-10 dakika kadar pişirilirDiğer taraftan soğan soyulur,yıkanır ve küçük küçük doğranırYağ il soğan pembeleşinceye kadar kavrulur,ocaktan alınca kırmızıbiber ilave edilir ve suyu ile birlikte servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilirSıcak olarak servis yapılır

NOT


Bitlis ve Van Yörelerinde yaygın olup,özellikle özel günlerde ve davetlerde yapılan önemli yemektirTarif Bitlis'ten alınmıştırTurşu,çok ekşi ve su miktarı az ise su ilave edilir Tuz miktarı,turşunun tuz oranına göre ayarlanmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla