Konu
:
Çortu Toplaması...
Yalnız Mesajı Göster
Çortu Toplaması...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çortu Toplaması...
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Malatya Köftelik Bulgur
2 su bardağı
320
Tuz
1/2 tatlı kaşığı
3
Su
2 su bardağı
400
Un
1/2 su bardağı
55
Lahana Turşusu
-
500
Soğan
1 orta boy
70
Margarin(erimiş)
2/3 su bardağı
130
Kımızı biber
1 tatlı kaşığı
2
Bulgur ve tuz geniş bir kaba konur ve 2 su bardağı sıcak su dökülerek üzeri kapatırılır
Bulgur kabarınca üzerine un ilave edilerek iyice yoğrulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak iki avuz arasına yuvarlak şekil verilir,daha sonra yassıtılır
Turşu suyu,su ilavesiyle 6 su bardağına tamamlanır ve lahana turşusu ile birlikte tencereye konarak kaynatılır
Turşu kaynayınca hazırlana köfteler ilave edilerek 5 dakika sonra yavaşca karıştırılır,kaynadıktan sonra tencerenin kapağı açılır
Hafif ateşte 8-10 dakika kadar pişirilir
Diğer taraftan soğan soyulur,yıkanır ve küçük küçük doğranır
Yağ il soğan pembeleşinceye kadar kavrulur,ocaktan alınca kırmızıbiber ilave edilir ve suyu ile birlikte servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir
Sıcak olarak servis yapılır
NOT
Bitlis ve Van Yörelerinde yaygın olup,özellikle özel günlerde ve davetlerde yapılan önemli yemektir
Tarif Bitlis'ten alınmıştır
Turşu,çok ekşi ve su miktarı az ise su ilave edilir
Tuz miktarı,turşunun tuz oranına göre ayarlanmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul