Konu
:
Buğday Çorbası Tokat...
Yalnız Mesajı Göster
Buğday Çorbası Tokat...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğday Çorbası Tokat...
Malzemeler;
1 Su bardağı Buğday
- 1
5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Kuru Nane
- 1 Çay bardağı Nohut
- 500 Gr Yoğurt
1 gece önceden 1 su bardağı buğday, 1 çay bardağı nohut orta boy tencereye konularak üzeri 2-3 parmak geçecek şekilde su eklenir ve ertesi gün için bekletilir
Bir gece önceden ıslatılan bakliyat, yeniden sudan geçirilerek süzülür
Düdüklü tencereye önceden ıslatılan bakliyatla birlikte üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su eklenerek yüksek ocak ateşe konur
Düdüklü tencerenin ortalama 10 dakika sonra buharı çıkmaya başlayınca kısık ocak ateşe alınarak buhar düğmesi kapatılır
Bakliyat çok su çektiği için fazla su konulmalıdır
30 dakika da kuru bakliyat pişer ve düdüklü tencere soğumaya bırakılır
Orta boy tencerenin yarısı kadar yoğurt konularak ayran kıvamına gelene kadar çırpılır
Soğuyan bakliyatların fazla suyu alınır
Amaç çorbanın fazla sulu kıvamda olmamasıdır
Üzerine 3 tatlı kaşığı tuz eklenir ve karıştırılır
Ardından yavaş yavaş ayran kıvamına gelen yoğurdu bakliyata karıştırırız
Üzerine 1,5 yemek kaşığı kuru nane ile süsleyip soğuk servis edilebilir
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul