Konu
:
Hülüklü Çorba (Antalya)
Yalnız Mesajı Göster
Hülüklü Çorba (Antalya)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hülüklü Çorba (Antalya)
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı Tereyağ
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru nane
Kıymaya tuz ve karabiber katılır, yoğrulur, sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılır
Köfteler Tereyağnda hafif kızartılır
Soğan ince kıyılır, Tereyağnda pembeleştirilir
Üzerine salça, çorbanın suyu eklenir, haşlanmış pirinç, haşlanmış nohut ve kızaran köfteler konur, bir taşım birlikte kaynatılır
Sevis sırasında üzerine nane serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul