Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Dondurma (Antalya)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Dondurma (Antalya)



1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1+½ l su
¼ kahve fincanı zeytinyağı
karabiber
pul biber
kimyon (arzuya bağlı)
tuz

Mercimekleri ve pirinci yıkayıp, süzdükten sonra kaynattığınız suya tuzla beraber ilave edin Arada karıştırarak suyunu çekip, püre kıvamına gelene dek pişirin Servis tabağına ortasında genişçe hafif bir çukur bırakarak, ince bir tabaka halinde yayın Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda, piyazlık doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ve arzunuz miktarı katacağınız baharatları, tuzla beraber soğanlar kahverengileşene dek kavurun Dinlendirip, soğutmuş olduğunuz mercimekli pürenin üzerine döküp, soğanları da soğuttuktan sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla