Konu
:
Mercimekli Dondurma (Antalya)
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Dondurma (Antalya)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Dondurma (Antalya)
1 çay fincanı kırmızı
mercimek
1 kahve fincanı
pirinç
1 orta boy
soğan
2 diş
sarımsak
1+½ l
su
¼ kahve fincanı zeytinyağı
karabiber
pul
biber
kimyon (arzuya bağlı)
tuz
Mercimekleri ve pirinci yıkayıp, süzdükten sonra kaynattığınız suya tuzla beraber ilave edin
Arada karıştırarak suyunu çekip, püre kıvamına gelene dek pişirin
Servis
tabağına ortasında genişçe hafif bir çukur bırakarak, ince bir tabaka halinde yayın
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda, piyazlık doğranmış
soğan
ı, ezilmiş sarımsağı ve arzunuz miktarı katacağınız baharatları, tuzla beraber soğanlar kahverengileşene dek kavurun
Dinlendirip
, soğutmuş olduğunuz
mercimek
li pürenin üzerine döküp, soğanları da soğuttuktan sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul