Konu
:
Sirken Otu Kavurması (Muğla)
Yalnız Mesajı Göster
Sirken Otu Kavurması (Muğla)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirken Otu Kavurması (Muğla)
MALZEMELER
2 demet sirken otu
1 baş irice kuru soğan
varsa 2-3 ad
kurumuş biber
0
5 çay bardağı zeytinyağı
pul biber, tuz
YAPILIŞI
Öncelikle otları temizleyip, yıkayın
5 cm kadar uzunluğunda doğranıp, kaynar suya atılıp bir taşım kaynatılarak haşlanır
Sonra suyu süzülerek avuçlarınızla suyunu sıkılır
Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayarak, zeytinyağında sote yapılır
Biberleri doğrayarak eklenir
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, otları ilave edilir
Tuzunu ilave edip, pişene kadar ara ara karıştırarak kavrulur
Ortalama 15 dakikada pişer
En son pulbiberini ilave edin
Sıcak ve soğuk olarak yenilir
Üzerine yoğurt dökerekte yenir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul