Yalnız Mesajı Göster

Sirken Otu Kavurması (Muğla)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirken Otu Kavurması (Muğla)





MALZEMELER
2 demet sirken otu
1 baş irice kuru soğan
varsa 2-3 adkurumuş biber
05 çay bardağı zeytinyağı
pul biber, tuz
YAPILIŞI
Öncelikle otları temizleyip, yıkayın 5 cm kadar uzunluğunda doğranıp, kaynar suya atılıp bir taşım kaynatılarak haşlanır Sonra suyu süzülerek avuçlarınızla suyunu sıkılır
Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayarak, zeytinyağında sote yapılır Biberleri doğrayarak eklenir Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, otları ilave edilir Tuzunu ilave edip, pişene kadar ara ara karıştırarak kavrulur Ortalama 15 dakikada pişer En son pulbiberini ilave edin Sıcak ve soğuk olarak yenilir Üzerine yoğurt dökerekte yenir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla