Yalnız Mesajı Göster

Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)




Malzemeler
  • 1 kilo turp otu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
Yemek Tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış turp otları kaynayan su tenceresine bastırılır Yapraklar etli oldukları için fazla kaynatılmamalıdır (yumuşarsa lezzeti kaybolur) kalın sapları pişince süzülerek servis tabağına alınır Üzerine yağ ve limon koyunca yeşil yapraklar sararır Bu nedenle sofraya yeşil gelmek isteniyorsa son dakikaya kadar yağ, limon ve tuzu koyulmalıdır Ilık yenirse çok daha iştah açıcı olur Özellikle balık ile yenmesi iyi olur

Alıntı Yaparak Cevapla