Konu
:
Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)
Yalnız Mesajı Göster
Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)
Malzemeler
1 kilo turp otu
½ çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Yemek Tarifi
Ayıklanmış ve yıkanmış turp otları kaynayan su tenceresine bastırılır
Yapraklar etli oldukları için fazla kaynatılmamalıdır
(yumuşarsa lezzeti kaybolur) kalın sapları pişince süzülerek servis tabağına alınır
Üzerine yağ ve limon koyunca yeşil yapraklar sararır
Bu nedenle sofraya yeşil gelmek isteniyorsa son dakikaya kadar yağ, limon ve tuzu koyulmalıdır
Ilık yenirse çok daha iştah açıcı olur
Özellikle balık ile yenmesi iyi olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul