Yalnız Mesajı Göster

Kılıç Balığı (Çanakkale)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kılıç Balığı (Çanakkale)




Malzemeler
  • Kılıç balığı 400 gr
  • Defne yaprağı 10 adet
  • Limon 2 adet
  • Zeytinyağı Yeşil zeytin 200 gr
  • Karabiber Kapari (mezecilerde bulunur) 100 gr
  • Tuz
Yemek Tarifi

Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçe süzün Sonra, keskin bir bıçakla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş ve düz bir tabağa sadece bir kat olmak üzere dizin Diğer tarafta bir çanakta 4 kaşık zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine dökün Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine serpin Tabağı folyo ile örtüp, buzdolabının en soğutan bölmesinde sosu emmesi için 6-7 saat bekletin Servis yapmadan önce tabağı limon dilimleri ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla