Konu
:
Kılıç Balığı (Çanakkale)
Yalnız Mesajı Göster
Kılıç Balığı (Çanakkale)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kılıç Balığı (Çanakkale)
Malzemeler
Kılıç balığı 400 gr
Defne yaprağı 10 adet
Limon 2 adet
Zeytinyağı Yeşil zeytin 200 gr
Karabiber Kapari (mezecilerde bulunur) 100 gr
Tuz
Yemek Tarifi
Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçe süzün
Sonra, keskin bir bıçakla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş ve düz bir tabağa sadece bir kat olmak üzere dizin
Diğer tarafta bir çanakta 4 kaşık zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine dökün
Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine serpin
Tabağı folyo ile örtüp, buzdolabının en soğutan bölmesinde sosu emmesi için 6-7 saat bekletin
Servis yapmadan önce tabağı limon dilimleri ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul