Yalnız Mesajı Göster

Hamur Aşı (Çorum)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Aşı (Çorum)





Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 avuç kesme hamur
  • su
  • tuz
  • Üzerine: yoğurt nane sarımsak tereyağı
  • ?
Yemek Tarifi

Kesme hamur: 1 yumurta, un, su ve biraz tuz ile hamur hazırlanır İnce olarak açılır, biraz kurumaya bırakılır Kurumaya başlayınca 4?e katlanır ve ince ince şeritler kesilir sonra onlar da dikine kesilip küçük kare şeklinde hamurlar elde edilir Bunlar iyice kurutulup kavanozda saklanırYeşil mercimeği yıkayıp üzerine su koyup haşlayın Mercimekler iyice yumuşamadan önce hamurunu atın Tuzunu da koyup, hamurlar yumuşayıncaya dek pişirin Çorba kıvamında olacak, çok suyunu çekerse sıcak su ilave edin Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın Bir kapta da tereyağında nane kızdırın Çorbayı servis edeceğiniz zaman her tabağın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin sonra da tereyağında naneyi gezdirin Mercimeğin suyu dökülmediği için çok besleyicidir Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla