Konu
:
Hamur Aşı (Çorum)
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Aşı (Çorum)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Aşı (Çorum)
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
2 avuç kesme hamur
su
tuz
Üzerine: yoğurt nane sarımsak tereyağı
?
Yemek Tarifi
Kesme hamur: 1 yumurta, un, su ve biraz tuz ile hamur hazırlanır
İnce olarak açılır, biraz kurumaya bırakılır
Kurumaya başlayınca 4?e katlanır ve ince ince şeritler kesilir sonra onlar da dikine kesilip küçük kare şeklinde hamurlar elde edilir
Bunlar iyice kurutulup kavanozda saklanır
Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine su koyup haşlayın
Mercimekler iyice yumuşamadan önce hamurunu atın
Tuzunu da koyup, hamurlar yumuşayıncaya dek pişirin
Çorba kıvamında olacak, çok suyunu çekerse sıcak su ilave edin
Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın
Bir kapta da tereyağında nane kızdırın
Çorbayı servis edeceğiniz zaman her tabağın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin sonra da tereyağında naneyi gezdirin
Mercimeğin suyu dökülmediği için çok besleyicidir
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul