Konu
:
Peynirli Muska Böreği (Trabzon)
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Muska Böreği (Trabzon)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Muska Böreği (Trabzon)
Malzemeler
hazır yufka
1 soğan
4 patates
2 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için Çörek otu
Yemek Tarifi
Patatesleri haşlayıp soyun
Ezerek püre haline getirin
Soğanı soyup ince ince doğrayın
Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Derin bir kâseye patates püresi, soğan ve kaşarpeynirini alıp iyice karıştırın
Yoğurdu bir kaba alıp kalan sıvıyağı ve 1 yumurtayı ekleyin
İyice çırpın
Yufkaları 6-7 cm eninde uzun şeritler halinde kesin
Üzerlerine yoğurtlu karışımı bir fırça ile sürün
Şeritlerin uç kısımlarına 1?er kaşık iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün
Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul