Konu
:
Kuymak (Ardahan)
Yalnız Mesajı Göster
Kuymak (Ardahan)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuymak (Ardahan)
Malzemeler
2 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
bir miktar mısır unu – kişi başı
1 kaşık- aynı miktar beyaz un
1-2 bardak kadar soguk su
erimeye uygun bir peynir
?
Yemek Tarifi
Yağları tavaya koyarak biraz kızdırın,içine mısır ununu katıp bir miktar kavurun
Mısır unu tahta kaşığın tersi ile iyice ezilir
İyice kavrulunca içine suyu ekleyin
Su miktarı aslında göz kararı,suyu eklediginiz zaman rahatça kaynaması lazım,sonra koyulaşıyor
Kaynamaya başlayınca yayla peynirini ilave edin,biraz karıştırın,kenarları kızarana kadar hızlı ateşte tutun,sonra ateşin altını kısabilrsiniz , bir müddet daha bekleyip,peynirler tavanın dibinde bir katman oluşturup hafif karamelize olana kadar bekleyin
Son olarak evde kalmış peynirlerinizi içine atıp onlar da erisin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul