Yalnız Mesajı Göster

Kuymak (Ardahan)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak (Ardahan)





Malzemeler
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • bir miktar mısır unu – kişi başı
  • 1 kaşık- aynı miktar beyaz un
  • 1-2 bardak kadar soguk su
  • erimeye uygun bir peynir?
Yemek Tarifi

Yağları tavaya koyarak biraz kızdırın,içine mısır ununu katıp bir miktar kavurunMısır unu tahta kaşığın tersi ile iyice ezilirİyice kavrulunca içine suyu ekleyinSu miktarı aslında göz kararı,suyu eklediginiz zaman rahatça kaynaması lazım,sonra koyulaşıyorKaynamaya başlayınca yayla peynirini ilave edin,biraz karıştırın,kenarları kızarana kadar hızlı ateşte tutun,sonra ateşin altını kısabilrsiniz , bir müddet daha bekleyip,peynirler tavanın dibinde bir katman oluşturup hafif karamelize olana kadar bekleyinSon olarak evde kalmış peynirlerinizi içine atıp onlar da erisinSıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla