Yalnız Mesajı Göster

Sulu Hedik (Bingöl)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sulu Hedik (Bingöl)





Malzemeler
  • 2 su bardağı buğday
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 bardağı nohut
  • 2 sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tepeli salça
  • Kuru reyhan
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • az tere yağı
Yemek Tarifi

Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur Un ve salça konur kavurmaya devam edilir Reyhan eklenir Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilirAfiyet olsun

NOT? Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz Genelde bu yemek ilk baharda yapılır Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılır Bazen de diş hediğine çağırırlar komşular

Alıntı Yaparak Cevapla