Konu
:
Tennuri Çorbası (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Tennuri Çorbası (Gaziantep)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tennuri Çorbası (Gaziantep)
Malzemeler:
300 gr nohut
100 gr pirinç
150 gr kuru soğan
et suyu veya su
1 çay kaşığı nane
250 gr kırmızı mercimek
100 gr tereyağı
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
yeterince tuz
Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan veya 6 saat önceden ıslatıp yıkayın
Tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su ileva ederek kapağını kapatın ve haşlayın
Nohut yarı pişme haline geldiğinde, mercimeği ve pirinci ekleyip hafifçe pişirin
Başka bir tencerenin içine yağı koyup kızdırın, soğanı katıp karıştırın
Soğan biraz yumuşadığında kıymayı ilave edin
Kıyma verdiği suyu çektikten sonra unu, naneyi, kırmızı biberi ve et suyunu ekleyip karıştırın
5 dakika kaynatıp çorba kıvamını ve lezzetini kontrol edip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul