Konu
:
Bükme (Afyon)
Yalnız Mesajı Göster
Bükme (Afyon)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bükme (Afyon)
Malzemeler
1 kg
un
1 çay bardağı sıvı yağ
1
yemek
kaşığı don yağı (iç yağ)
1 su bardağı yeşil mercimek veya patates
100 gr
Haşhaş
1 baş soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Unu, tuzu ve ılık suyu katarak hamuru yoğururuz
Hamuru yoğurduktan sonra sofra boyu açarız
Onu yağ ve haşhaş ile yağlarız ve rulo şeklinde katlarız
Katladıktan sonra tekrar lokma lokma keseriz
O lokmaları da dikdörtgen şeklinde açarız
Diğer tarafta haşladığımız mercimeği kaşıkla ezeriz
İçine yağda kavurduğumuz soğanı ve tuzu, karabiberi de katıp hepsini karıştırırız
Dikdörtgen şeklindeki hamura bu içten koyup katlarız
Onu yağladığımız tepsiye dizeriz
Tekrar üzerine yağ sürüp fırına
göndeririz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul