Konu
:
Kumru (İzmir)
Yalnız Mesajı Göster
Kumru (İzmir)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kumru (İzmir)
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiğince un
Üstü için gerekli malzemeler
1 kase susam
Kumru içi için gerekli malzemeler:
Yarım adet kangal sucuk
Yarım adet kangal salam
Yeteri kadar kaşar peyniri
Kumru Tarifi:
Öncelikle bir karıştırma kabının içerisine unu dökün
Sonra unun üzerine mayayı, toz şekeri ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın
sıvı yağı, sütü ve alabildiğince suyu da ekleyip yumuşak kıvama sahip bir hamur elde edin
Elde ettiğiniz hamurları kumru şekline getirip suya batırın ve iyice susamın içerisine bulayın
önceden ısıttığınız 40 derecelik fırının içerisinde 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonar 180 derecelik fırının içerisine atıp iyice pişirin
Çıkarıp kesin
Izgara yöntemiyle pişirdiğiniz salam, sucuk ve biberleri içerisine yerleştirin
Kaşar ve domateste ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul