Konu
:
Taş Köfte (İğdır)
Yalnız Mesajı Göster
Taş Köfte (İğdır)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taş Köfte (İğdır)
500 gr kemiksiz et
1 çay kaşığı sarıkök
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı karabiber
3–4 dal maydanoz
½ kuru
soğan
1 çay bardağı lepe
1 çay bardağı
pirinç
1
yumurta
1 orta boy
patates
1 yemek kaşığı Tereyağ
Et dövme taşında tokmakla dövülür
(Kıyma olarak da kullanılabilir
) Et iyice dövüldükten sonra salça ayçiçeği yağı, ince ince kıyılmış maydanoz, lepe,
pirinç
ete karıştırılıp yoğrulur
Yoğrulmuş etin üzerine sarı kök, karabiber serpilip
yumurta
kırıldıktan sonra tekrar yoğrulur
(Köftelerin pişerken dağılmaması için iyice yoğrulması gerekir
) Yoğrulduktan sonra et avuç içinde yuvarlanarak orta boy bir
patates
büyüklüğünde köfteler hazırlanır
Diğer yanda Tereyağınla ince kıyılmış
soğan
kavrulur
Salça,
su
eklenip suyun kaynaması beklenir
Su kaynayınca köfteler suya ilave edilip beş dakika kadar kaynatılır
Sonra patatesler 5–6 parçaya bölünerek
Yemege eklenir
Tuzu da eklenip bir süre daha kaynatılır
Patatesler pişince ateşten alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul