Konu
:
Yanıç (Samsun)
Yalnız Mesajı Göster
Yanıç (Samsun)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yanıç (Samsun)
Malzemeler
1 kg
ıspanak
3 adet rendelenmiş kurusoğan
300 gr
yağsız kıyma
1 kg un
1 litre su
tuz
karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın
Kaynar suda haşlayıp süzün
Sıkarak suyunu çıkarın
Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun
Tuz, karabiber ekleyin
Unu aldığı kadar su ile yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın
Her birini merdane ile açın
İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın
Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul