Yalnız Mesajı Göster

Yanıç (Samsun)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yanıç (Samsun)



Malzemeler
  • 1 kg ıspanak
  • 3 adet rendelenmiş kurusoğan
  • 300 gr yağsız kıyma
  • 1 kg un
  • 1 litre su
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın Kaynar suda haşlayıp süzün Sıkarak suyunu çıkarın
  • Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun Tuz, karabiber ekleyin
  • Unu aldığı kadar su ile yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın Her birini merdane ile açın İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla