Yalnız Mesajı Göster

Hariri (Mardin)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hariri (Mardin)



MALZEMELER
1 su bardağı pekmez,
1 su bardağı un,
1 su bardağı tozşeker,
5 su bardağı su,
1 kaşığı tarçın,
Süslemek için:
Ceviz içi
1 su bardağı pekmezi, 1 su bardağı unu, 1 su bardağı tozşekeri ve 5 su bardağı suyu bir tencereye koyun Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırmaya devam edin ve içine 1 tatlı kaşığı tarçın atın
Sonra ocağın altını kapatın Soğumadan kaselere aktarın Üzerlerine dövülmüş ceviz içi ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla