Konu
:
Pıtpıt Pilavı (Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Pıtpıt Pilavı (Ankara)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pıtpıt Pilavı (Ankara)
1 bardak ince yarma (pıtpıt)
4 bardak su
3 kasik Tereyağ
Tuz
Bir tencerede biraz yag eritilir
Su konur, tuz atilir
Kaynamaya baslamak üzereyken içerisine ince yarma ilâve edilir
Karistira karistira suyu çekinceye kadar pisirilir
Servis tabagina
sicak
sicak alinir
Kasigin tersi ile sekillendirilir
Eritilmis tuzlu Tereyağ dökülerek servis yapilir
Not: Arzu edilirse tuzsuz pisirilip üzerine Tereyağ pekmez dökülerek servis yapilir
Tuz-seker dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul