Konu
:
Bamya Çorbası (Eskişehir)
Yalnız Mesajı Göster
Bamya Çorbası (Eskişehir)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamya Çorbası (Eskişehir)
Bamyalar 1 peçete arasında ovulur
(Kenar kılçıklarının çıkması için) 1 tencere üzerine çıkacak kadar
su
konur
Bir tutam tuz atılıp yarım
saat
haşlanır
İplerinden sıyrılıp hazırlanır, kuşbaşından küçük doğranmış etlerde ayrı bir kapta haşlanır
soğan
yağda pembeleştirilir
Sulandırılmış salça ilave edilir, 1 taşım kaynatılıp et suyu dökülür kaynamaya başlayınca
limon
suyu dökülür
Haşlanmış
bamya
ve etlerde dökülür
Tuz koyup yarım saat pişirilir
Servise hazırlanır
Not: Bu tarif okan1980'e ithaf olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul