Yalnız Mesajı Göster

Bamya Çorbası (Eskişehir)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Çorbası (Eskişehir)



Bamyalar 1 peçete arasında ovulur (Kenar kılçıklarının çıkması için) 1 tencere üzerine çıkacak kadar su konur Bir tutam tuz atılıp yarım saat haşlanır İplerinden sıyrılıp hazırlanır, kuşbaşından küçük doğranmış etlerde ayrı bir kapta haşlanır soğan yağda pembeleştirilir Sulandırılmış salça ilave edilir, 1 taşım kaynatılıp et suyu dökülür kaynamaya başlayınca limon suyu dökülür Haşlanmış bamya ve etlerde dökülür Tuz koyup yarım saat pişirilir Servise hazırlanır


Not: Bu tarif okan1980'e ithaf olunur

Alıntı Yaparak Cevapla