Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Patates (Gaziantep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Patates (Gaziantep)





Malzemeler
  • 500 gr az yağlı parça et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg patates
  • 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yağ
  • Haspir (isteğe göre kuru nane)
  • Yeteri kadar su
Yemek Tarifi

Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılırDaha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür Yemek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla