Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Aşı (Gaziantep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Aşı (Gaziantep)




Malzemeler
  • 1 kg taze sarımsak
  • 500 gr orta yağlı kuşbaşı et
  • 1 kg süzülmüş yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam hasbir (safran)
  • Yeterince tuz
  • nane
  • su
Yemek Tarifi

Önce et tencerede kavrulur, içine tuz ve su ilave edilip, nohudu konur Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir Sarımsaklar 2-3 cm uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt, un ve yağ iyice çırpılır Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır Bu karışım yemeğin içine aktarılır Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla