Konu
:
Doğrama (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Doğrama (Gaziantep)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğrama (Gaziantep)
Malzemeler
250 gr
kuzu kuşbaşı et
50 gr
patlıcan
½ çay bardağı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
200 gr
nohut
2 adet domates
3 adet sivri yeşil biber
1 adet limon
Kuru nane
3-5 diş sarımsak
4 bardak su
Yemek Tarifi
Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavrulur
Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir
Bu karışımın içine salça konup karıştırılır ve 4 bardak su konup kaynamaya bırakılır
Yemek kaynamaya başlayınca akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ile nohut pişene kadar kaynatılır
Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir
Malzemelerin hepsi pişince kadar kaynatılır ve pişmeye yakın bir adet limonun suyu sıkılır
Bir tavada ise kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur
Bu yağ sıcak yemeğin üzerine gezdirilir
Yemek servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul