Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Taraklık Tavası (Gaziantep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Taraklık Tavası (Gaziantep)




Malzemeler
  • 1 kg açılmış pirzola et
  • 100 gr kuru soğan
  • 150 gr rendelenmiş domates
  • 250 gr domates
  • 50 gr yeşilbiber-
  • domates salçası
  • margarin 250 gr
  • ayva
  • yarım çay bardağı nar pekmezi
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 10gr tuz
  • pulbiber
  • 2 gr yedi türlü baharat
  • karabiber
  • 4 bardak su?
Yemek Tarifi

Bir tencereye margarin yağı ve et konur Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir, soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir, kefi alınıp kapak kapatılır, ateş biraz kısılır Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır Bu karışım etin üzerine dökülür Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla