Yalnız Mesajı Göster

Kilis Kebabı (Kilis)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kilis Kebabı (Kilis)




Malzemeler
  • 1 Kg Patlıcan
  • 750 Gr Orta Yağlı Kıyma
  • Sıvı Yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Su
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
  • 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
  • 1 Adet Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 4-5 Adet Domates
Yemek Tarifi

Patlıcanları bol suyla yıkayınKabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesinSonra 2 parmak kalınlığında doğrayın Kıymayı geniş bir kaba alınÜzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyinİyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayınŞişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizinIzgarada arkalı önlü pişirin Ayrı bir tencereye sıvı yağı alınKızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyinPembeleşene dek kavurunİnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyinBirkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı,biber ve domates salçasını ekleyinÜzerini örtecek kadar su ilave edin Su kaynamaya başladığında tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyinKabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizinDomates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla