Konu
:
Kilis Kebabı (Kilis)
Yalnız Mesajı Göster
Kilis Kebabı (Kilis)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kilis Kebabı (Kilis)
Malzemeler
1 Kg Patlıcan
750 Gr Orta Yağlı Kıyma
Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Su
2 Adet Soğan
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
4-5 Adet Domates
Yemek Tarifi
Patlıcanları bol suyla yıkayın
Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin
Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın
Kıymayı geniş bir kaba alın
Üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyin
İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın
Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin
Izgarada arkalı önlü pişirin
Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın
Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin
Pembeleşene dek kavurun
İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin
Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı,biber ve domates salçasını ekleyin
Üzerini örtecek kadar su ilave edin
Su kaynamaya başladığında tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin
Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin
Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp,servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul